Aangenaam: Wouter de Haas, specialist in gezondheidskeuzes, voeding en training, zowel fysiek als mentaal trainen. Ik ben namelijk naast fanatiek krachtsporter en van oudsher wielrenner en mountainbiker, ook verliefd op koud water. Ontstaan uit interesse. Interesse in ons ecosysteem, in de natuur, in pure gezondheid en in het menselijk lichaam.

Ik onderzoek en ik experimenteer. Ik neem jou mee in mijn kijk op het leven, mijn kijk op voeding en hoe jij en ik bewustere keuzes kunnen maken, in die vele keuzes waar we dagelijks voor staan.

Leer met mij omgaan met de elementen van de natuur. Wij zelf en onze natuur hebben zoveel te bieden. Helaas zijn wij vandaag de dag ver verwijderd van onze natuur.

Mijn doel is om in onze moderne en technologische wereld de natuur niet te vergeten en te verwaarlozen. Ik zie een krachtige combinatie tussen ons drukke, hectisch leventje en de rust van onze natuur. Ik leer je graag hoe je met outdoor trainingen, pure voeding, het koude water en de kracht van onze ademhaling heer en meester wordt over jouw eigen lichaam!

Welkom bij Back in Nature met mijn eigen ontwikkelde ‘Nature Lifestyle’.

Van jong en onbezonnen naar volwassen en passievol

Het zou raar zijn als ik zou zeggen dat ik zelf niet zo veel op heb met sport en gezondheid. Al als jong ventje klom ik in bomen, was ik te vinden op mijn BMX en ontwikkelde ik mijn lichamelijke skills op de atletiek baan. Daarnaast was gym op school niet alleen mijn leukste vak, maar ook mijn beste vak. Ik heb een winnaarsmentaliteit, dus ik wilde tijdens gym dan ook altijd de beste, snelste en sterkste zijn! Naast mijn voetbal avonturen als puber ben ik me al vrij snel gaan richten op fietsen en mountainbiken. Daar kwam ook de fascinatie voor onze natuur weer naar boven. Ik was graag met mijn mountainbike in de bossen. Natuurlijk voor een goede training maar ik kon ook altijd genieten van de omgeving, de paadjes waar ik normaal niet kwam en genoot dan ook van onze bosrijke omgeving in Nederland. 

Mijn passie voor het menselijk lichaam, spieren, gewrichten en de anatomie kwam nog meer naar boven toen ik me ging verdiepen in krachttraining. Naast gewoon bewegen, wilde ik ook beter en sterker worden. Om beter te worden en blessure vrij te blijven en dus met plezier te blijven sporten, is kennis nodig op het gebied van ons lichaam. Door de jaren heen heb ik verschillende opleidingen en cursussen omtrent voeding en bewegen gevolgd. Allemaal als doel om meer grip te krijgen op mijn eigen prestaties, maar ook om mijn opgedane kennis en ervaring te bundelen en met anderen te delen.

Ik ben er klaar voor jou te helpen naar jouw droom resultaat!

Het ontstaan van de 'Nature Lifestyle'

Ieder mens heeft een eigen blauwdruk. Al je cellen in je lichaam, je DNA en de genen. 

De prikkels uit je omgeving geven input aan je blauwdruk en dit bepaalt vervolgens welke eigenschappen er uit jouw blauwdruk “aan” of “uit” gezet worden. Stel je jezelf bloot aan de juiste prikkels, dan kan je het beste uit jouw blauwdruk naar boven halen. Deze prikkels bestaan uit alles wat je doet, eet, drinkt en denkt. Klinkt gaaf, maar je moet dit ervaren om te beseffen hoe krachtig dit principe werkt. Iedereen heeft dit in zich!

Op het moment dat ik nog niet bewust was van mijn blauwdruk vond ik het als jochie van 18/19 jaar wel eens tijd worden om er wat ‘mannelijker’ uit te gaan zien.

Zonder dat ik heel goed wist hoe ik moest trainen of welke oefeningen ik moest doen voor welke spiergroep, wist ik wel dat ik ‘effort’ moest leveren. Dat ik mijn spieren zogezegd moest uitputten om deze te laten groeien. Een soort van instinctief trainen. Door als jochie al naar mijn lichaam te luisteren, de signalen op te vangen die het nodig had kon ik zonder veel diepgaande kennis wel resultaat halen. Ik activeerde de juiste cellen in mijn blauwdruk.

Ik kwam er al snel achter dat ik het hardst groeide door regelmatig te trainen, maar ook door veel te eten en goed te slapen (slaap=groei). Ik leefde al onbewust mijn Nature Lifestyle. Ik ging ‘echte’ voeding eten, ik liet al het snoepgoed, chips en alcohol links liggen (dit kan mijn familie wel bevestigen). Juist doordat ik resultaat zag, kreeg ik de bevestiging dat moeite doen altijd loont. Ik kreeg van mijn lichaam het signaal dat ik op het goede pad zat.

Wat heeft dit nu met de Nature Lifestyle te maken? ALLES!

Trainen + eten + slapen = spiergroei.

Oftewel ik koos bewust voor specifieke omgevingsprikkels om bepaalde functie uit mijn blauwdruk tot expressie te laten komen (in mijn geval eiwit synthese en spiergroei). Gaandeweg kwam ik er natuurlijk achter dat alleen trainen, eten en slapen lang niet genoeg is voor duurzame groei, maar het zijn wel de eerste stappen die ik moest doorlopen. Of belangrijker nog: de bevestiging dat ik gewoon shit voor elkaar krijg wanneer ik me langere tijd op specifieke prikkels focus.

In de jaren die volgden heb ik dit concept nog vele malen vaker aan mezelf kunnen bewijzen!

  • Focus op specifiek dag- en nacht prikkels en je slaap verbetert
  • Focus op specifieke dieet prikkels en vet wordt beter verbrandt
  • Focus op specifieke gedrags- en brein prikkels en de concentratie verbetert

Het is simpel om de mogelijkheden van jouw blauwdruk te ervaren:

  1. Kies je doel – in mijn geval destijds; van jochie naar man (wel in uiterlijke kenmerken)
  2. Onderzoek welke omgevingsprikkels je richting dit doel helpen – in mijn geval was dit een sportschool, de fiets en uiteraard voeding
  3. Stel je constant bloot aan deze prikkels. Consistentie is de sleutel tot succes. Deze formule is geschikt voor elk doel, elk probleem en elke aandoening. Bovendien hoef je deze formule maar 1 keer succesvol toe te passen om in een eindeloze positieve spiraal van zelfontdekking te vallen.

This shit never gets boring!